Starstrucked

Vilken dag!
Jobbat hela dagen, sista julbordet på jobbet och sista arbetsdagen på Tammen för i år. Är totalt slut i huvudet så nu sitter jag hemma i sängen för mig själv. Ska nog kanske kolla film? Eller kanske plugga? Nä - det får bli film är för trött och ont i huvudet för att orka plugga nu ^^
Galen julklappshandlande med Bobo och Victoria igår. Gick undan, helt klart! Och Idag beställde jag bobos julklapp. De jag skulle beställa fanns inte kvar så fick bli något annat. Men funkar säkert det med!
Nu kanske det är dags att skita i bloggen och mysa sig ordentligit ner i sängen med en bra film!

Mobbning!

Hur förklarar vi för våra barn och barnbarn vad mobbning är? Här är hur en lärare i New York gjorde det för sin klass. Hon bad dem att göra följande övning: Barnen skulle ta varsitt pappersark. Sedan blev de tillsagda att skrynkla ihop det stampa och slå på det och men utan att riva det. 

Så bad hon barnen vika bladet, titta på hur smutsigt, fyllt med märken och ärr arket var. Så om...bads barnen att säga förlåt till pappersarket. Fast de hade bett om ursäkt och att de hade försökt att släta ut det, var det fortfarande skrynkligt.

"Dessa märken kommer aldrig att försvinna, oavsett hur mycket du försöker ta bort dem. Detta motsvarar vad en mobbare gör mot andra. Även om du säger förlåt efteråt, kommer ärren aldrig försvinna." Barnens ansiktsuttryck sade att budskapet hade önskad effekt.


What do you think?

Jaja, nu är jag less på att vara sjuk hela tiden. Legat under täcket hela dagen. Trots förkyldningen så är det bara att sätta sig på bussen imorgon och jobba några timmar i butiken sen hem till snutten min och ha en mysig lördag.
Det är helt galet hur mycket jag längtar till julen. Snön försvann ju på en gång när den föll precis som vanligt!
Döeväntar mig en mysig jul!

RSS 2.0